Om oss

Vi är ett gäng som ofta samlas och diskuterar filmer, spel och böcker. VI vet att det finns många som, precis som oss, har dessa intressen och därför har vi startat denna blogg så att allt fler ska kunna ta steget in i denna spännande värld.

Såväl film som böcker och spel påverkar samhället i mycket hög grad och därför är det extra roligt att diskutera just dessa ämnen. Vår grupp är relativt liten men såklart kan man också diskutera i stora gruppen, hålla föreläsningar och liknande.

Oavsett om vilken genre man gillar kan man vara med i en bokklubb, filmklubb eller kanske i en spelklubb där de aktuella ämnena diskuteras, och där man läser, spelar eller tittar på film tillsammans. Många gånger måste man vara med i alla tre grupperna om man vill diskutera alla tre sakerna, men det har blivit allt mer populärt att man kan diskutera såväl spel som film och böcker i en och samma grupp. Så har vi lagt upp det och detta medför att vi till exempel kan spela ett spel med samma tema som en bok och sedan avsluta kvällen med att se filmen som bygger på boken.

Vi är ett blandat gäng med både kvinnor och män och detta gör att många olika aspekter kommer upp när vi diskuterar något. Vi kommer dessutom från olika bakgrunder och har därför olika erfarenheter av livet. Detta gör att vi många gånger kan uppfatta det vi sett, läst eller upplevt på olika sätt. En person kanske inte berörs av en bok, medan någon annan kan bli mycket upprörd över exakt samma bok eller film. Detta medför än mer spänning till våra diskussioner eftersom att vi sällan tycker likadant. Diskussionerna är inte tryckta och tysta, utan alla vågar säga vad de tycker och hur de känner för något.

Tidigare har många av oss varit med i bokklubbar där det för det första varit låst till att diskutera den aktuella boken. Vi har också upplevt att diskussionen många gånger mer känns som ett förhör där andra kontrollerar om man verkligen läst boken eller inte. Man blir dessutom ofta närmast tvingad att berätta vad man känner. Så är inte fallet nu. Här får man sitta tyst om man vill det, och man kan också dra kopplingar till något annat ämne som man känner passar till det som diskuteras. Att vara med i en bokklubb ska vara roligt, och det ska heller inte finnas något tvång att hinna läsa ett visst antal sidor innan varje träff.

Här på bloggen kan ni läsa mer om såväl filmer som böcker och spel. Dessutom ger vi tips på hur du kan starta upp din egen bokklubb, filmklubb eller liknande och diskutera handling med mera. Om du vill veta mer om klassiska filmer, filmens påverkan på människan och samhället eller något annat har du kommit helt rätt. Vi ger dig den information du söker. Med flera års erfarenhet och många sedda filmer har vi lärt oss att människor är mycket olika när det kommer till åsikter.